thisyear

Περισσότερες πληροφορίες

Δήλωση Υγείας

Η δήλωση κατατάστασης υγείας συμπληρώνεται στον χώρο του σχολείου

Δικαιολογητικά εγγραφής

  1. Ληξιαρχική πράξη γέννησης
  2. Βεβαίωση υγείας από τον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί
  3. Δήλωση κατάστασης υγείας από τον γονιό ή τον παιδίατρο (στη οποία περιγράφεται αναλυτικά το ιατρικό ιστορικό του παιδιού)*
  4. Φωτοτυπία των εμβολίων από το βιβλιάριο υγείας

 

* Σε περίπτωση που η δήλωση κατάστασης υγείας έχει συμπληρωθεί από τον παιδίατρο, δεν χρειάζεται η βεβαίωση υγείας.

Εσωτερικός κανονισμός σχολείου

1. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Το σχολείο μας θεωρεί απαραίτητη την συνεχή επικοινωνία - συνεργασία γονέων, παιδαγωγών και διεύθυνσης για την ενημέρωση της πορείας των παιδιών στην ομάδα των συνομηλίκων τους, στις δραστηριότητες του παιδικού σταθμού και γενικότερα στον παιδαγωγικό τομέα. Στις σχέσεις μας με τους γονείς προωθούμε τον διάλογο, την αλληλοκατανόηση και την συνεργασία Για λόγους εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, καλύτερης προσαρμογής των παιδιών στο νέο περιβάλλον της σχολικής κοινότητας, μη διατάραξης της διαδικασίας εγκλιματισμού των μικρών παιδιών στα καινούρια δεδομένα (πρόσωπα, χρονικοί ρυθμοί, νέες ενασχολήσεις κλπ) δεν είναι δυνατή η παραμονή των γονέων στους χώρους του σχολείου επί μακρόν, κατά τις ώρες λειτουργίας του, αλλά και η ενασχολήσή τους, όπως πχ το παιχνίδι μαζί τους, στους χώρους και στην παιδική χαρά του σχολείου.

Προσωπικές συναντήσεις μπορούν να καθορισθούν, κατόπιν ραντεβού, εφόσον ο γονιός το θεωρεί απαραίτητο. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί, όλες σας τις απόψεις. Επίσης μην αφήνετε τα μικροπαράπονα να συσσωρεύονται και να διογκώνονται.

Σε συνεργασία με τον ψυχολόγο, διοργανώνονται συγκεντρώσεις γονέων και παιδαγωγών.

2. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

 Η μετακίνηση των παιδιών γίνεται από έμπειρους και πιστοποιημένους οδηγούς. Για την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος των δρομολογών και δείχνοντας σεβασμό προς τους υπόλοιπους συμμαθητές μας, παρακαλούμε να τηρείται ακριβώς το προκαθορισμένο ωράριο παράδοσης και παραλαβής.

3. ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τα σχολεία λειτουργούν από τις 07.30 π.μ. έως τις 16.30 μ.μ.

Τα σχολικά μεταφέρουν τα παιδιά από τις 7.00 π.μ. έως τις 9.30 π.μ. και από τις 13.30 μ.μ έως τις 17.00 μ.μ

Ώρα προσέλευσης ορίζεται το αργότερο η 9.30 π.μ ενώ πρωινό χορηγείται το αργότερο μέχρι τις 09.45 π.μ., προκειμένου να μην επηρεάζονται οι δραστηριότητες των παιδικών τμημάτων και η γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

4. ΑΡΓΙΕΣ

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά τις ακόλουθες ημερομηνίες:

28η Οκτωβρίου

Εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς: Από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 2 Ιανουαρίου του εκάστοτε έτους.

Θεοφάνια (ανήμερα)

Καθαρή Δευτέρα 25η Μαρτίου

Πάσχα: από Μ. Πέμπτη έως και Τρίτη του Πάσχα

Πρωτομαγιά

Αγίου Πνεύματος

Καλοκαίρι: Το σχολείο μας θα παραμένει κλειστό από 28 Ιουλίου - 28 Αυγούστου

5. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών των σχολείων μας, από την ώρα που ξεκινούν για τα σχολεία , μέχρι την ώρα που επιστρέφουν στο σπίτι.

6. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Ο παιδίατρος επισκέπτεται το σχολείο μας, μία φορά το μήνα .

Σκοπός της εξέτασης αυτής, δεν είναι να υποκαταστήσει το έργο του παιδίατρου του κάθε παιδιού, αλλά να βοηθήσει και να συμπληρώσει το έργο αυτό.

Σε περίπτωση απουσίας του παιδιού οφείλει ο γονιός, να ενημερώσει άμεσα το σχολείο.

Για την καλύτερη προφύλαξη των παιδιών σας , όταν εκδηλωθεί παιδική αρρώστια, δέκατα, πυρετός, διάρροια, εμετοί αλλά και οποιοδήποτε άλλο ύποπτο σύμπτωμα, τα παιδιά πρέπει να παραμένουν στο σπίτι μέχρι την ανάρρωσή τους.

Για την επιστροφή στους χώρους του παιδικού σταθμού, θα απαιτηθεί βεβαίωση παιδιάτρου.

img 5 rosemari pagrati13

Οι εγκαταστάσεις μας

Με την  ιδιαίτερη  φροντίδα,  στοργή  και την  εμπειρία  μας  στο χώρο της εκπαίδευσης της πιο ευαίσθητης, της νηπιακής ηλικίας, εξασφαλίζουμε   ασφαλή και άριστα φιλική παραμονή στους μικρούς μας φίλους,   αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο, όλα τα μέσα που προσφέρουν τα   σχολεία μας.

events

Οι εκδηλώσεις μας

Τα σχολεία μας επιλέγουν  τις  ανάγκες,  τις  αισθήσεις  και  τις  επιθυμίες  των παιδιών ως μέσα μάθησης, με την καλύτερη αξιοποίηση των μέσων  εκπαίδευσης  του   παιδικού  σταθμού.  Αξιοποιούν  το παιχνίδι,  την τέχνη,  την φαντασία δρώντας  ομαδικά,  εξοικειώνουν τα  παιδιά  με  το  περιβάλλον.

sections

Τμήματα

Υλοποιούν ειδικά προγράμματα και μεθόδους διδασκαλίας για ολοκληρωμένη προσχολική αγωγή. Υποστηρίζουν την ποικιλόμορφη κοινότητα ως ένα πολύτιμο στοιχείο για την ανάπτυξη των παιδιών, χωρίς αποκλεισμούς, διακρίσεις και  προκαταλήψεις, ακολουθώντας όμως, κανόνες και αρχές