thisyear

Συμβουλές

Κάθε αρχή και δύσκολη

Αναμφισβήτητα η είσοδος των μικρών παιδιών στον παιδικό σταθμό είναι ένα πρώτο βήμα της ανεξαρτητοποίησης και κοινωνικοποίησής του. Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας, κάποιες σκέψεις – συμβουλές οι οποίες είναι χρήσιμες για την ένταξη και προσαρμογή των παιδιών σ' ένα καινούργιο περιβάλλον που για πρώτη φορά θα πρέπει να γνωρίσουν και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Ο τρόπος προσέγγισης και ο χρόνος προσρμογής κάθε παιδιού είναι διαφορετικός, καθώς παίζει ρόλο η ηλικία του,ο χαρακτήρας του κ.α. Εμείς από την πλευρά μας, είμαστε αρωγοί και πρόθυμοι να βοηθήσουμε το παιδί σας αλλά και την οικογένεια ώστε η περίοδος προσαρμογής να είναι ομαλή και ευχάριστη.

Μικρά μυστικά και συμβουλές :

  • Να είστε πρώτα εσείς σίγουροι και να νιώθετε εμπιστοσύνη στο σχολείο. Έτσι βοηθάτε και το παιδάκι. Επίσης συζητήστε για την επιλογή σας και με τους παππού – γιαγιά .
  • Να του μιλήσετε με απλά λόγια για την απόφασή σας να πάει σχολείο. Μιλήστε του για το τι θα κάνει και με τι θα ασχολείται, στον χώρο του σχολείου.
  • Τις πρώτες ημέρες να μένει για λίγες ώρες, αυξανόμενες σταδιακά, έως ότου φτάσουμε στο καθορισμένο ωράριο.
  • Καλό είναι να αποφύγετε τις πιθανές του απουσίες από το σχολείο, πχ ταξίδι ή φύλαξη στο σπίτι.
  • Να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι ρυθμοί και συνταγές αλλά στην προσπάθεια ομαλής προσαρμογής, αρωγός και συμπαραστάτης σας, είναι η παιδαγωγός και το σχολείο.
  • Δώστε του την δυνατότητα να κάνει εκείνο κάποιες επιλογές, όπως πχ να διαλέξει τα ρούχα που θέλει να φορέσει ή την τσάντα που θέλει να αγοράσει.
  • Όποτε αισθάνεστε αγχωμένοι, προσπαθήστε να ηρεμήσετε ανεξάρτητα από τη δική του συμπεριφορά.
  • Μην λέτε μπροστά στο παιδί ότι δεν θέλει να πάει σχολείο. Είναι σα να μην θέλετε εσείς να το στείλετε.
  • Μην το ρωτάτε συνέχεια "τι έκανες ή πως πέρασες στο σχολείο" Προτιμότερο θα ήταν να ρωτήσετε σε ανύποπτο χρόνο "τι σου άρεσε σήμερα στο σχολείο;"
  • Μην λυγίσετε στις πρώτες δυσκολίες ή πιθανές αρνήσεις του παιδιού. Πρέπει να μείνετε σταθεροί στην απόφασή σας ότι πρέπει να ενταχθεί στην νέα σχολική κοινότητα. Κάποια πιθανά πρωινά «κλαματάκια» είναι φυσιολογικά συμπτώματα προσαρμογής . Δώστε του μηνύματα αγάπης και σιγουριάς, αλλά όχι «παραχαϊδέματα».

Και μην ξεχνάτε ότι το σχολείο είναι μια μεγάλη και ανοιχτή αγκαλιά 

img 5 rosemari pagrati13

Οι εγκαταστάσεις μας

Με την  ιδιαίτερη  φροντίδα,  στοργή  και την  εμπειρία  μας  στο χώρο της εκπαίδευσης της πιο ευαίσθητης, της νηπιακής ηλικίας, εξασφαλίζουμε   ασφαλή και άριστα φιλική παραμονή στους μικρούς μας φίλους,   αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο, όλα τα μέσα που προσφέρουν τα   σχολεία μας.

events

Οι εκδηλώσεις μας

Τα σχολεία μας επιλέγουν  τις  ανάγκες,  τις  αισθήσεις  και  τις  επιθυμίες  των παιδιών ως μέσα μάθησης, με την καλύτερη αξιοποίηση των μέσων  εκπαίδευσης  του   παιδικού  σταθμού.  Αξιοποιούν  το παιχνίδι,  την τέχνη,  την φαντασία δρώντας  ομαδικά,  εξοικειώνουν τα  παιδιά  με  το  περιβάλλον.

sections

Τμήματα

Υλοποιούν ειδικά προγράμματα και μεθόδους διδασκαλίας για ολοκληρωμένη προσχολική αγωγή. Υποστηρίζουν την ποικιλόμορφη κοινότητα ως ένα πολύτιμο στοιχείο για την ανάπτυξη των παιδιών, χωρίς αποκλεισμούς, διακρίσεις και  προκαταλήψεις, ακολουθώντας όμως, κανόνες και αρχές